Honger naar winst beloond met

monsterzege voor G-team

Het G-team van Texel'94 dat in maart vorig jaar voor het laatst had gewonnen, snakte naar een overwinning. Maar zaterdag was het zover en behaalde het team eindelijk een welverdiende overwinning en wel met klinkende cijfers: 13-3.

Tegen HOSV G2 moest Texel'94 aantreden zonder de wintersporters Adriaan van Liere en Ricardo van der Velden en de zieke Peter Breuer. Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Henk de Ruyter werd duidelijk dat Texel de betere partij was, de aanvallen golfden naar het HOSV-doel en te gehaast spel zorgde ervoor dat de Texelse voorwaartsen zichzelf niet goed achter de bal plaatsten alvorens men op doel schoot. Kees van der Vis was de eerste die rust in zijn spel bracht met gevolg dat Kees de score voor Texel opende. In het vervolg van de eerste helft was hij ook de enige speler die tot score wist te komen en in zijn eentje verhoogde hij de score naar een 4-0 ruststand. Na de rust was het opnieuw Van der Vis die scoorde en de stand op 5-0 voor Texel'94 op 5-0 bracht. Tegen het G-team, ditmaal gecoacht door Marion Kramer en Barend Staal , gaf HOSV zich gewonnen en vergat men te verdedigen. De voorsprong werd snel opgevoerd naar 11-0, alvorens HOSV voor de eerste maal wist tegen te scoren. Voor Jan Frans Haveman was dit reden om zich aan te sluiten bij HOSV en in een rood shirt van dit team vervolgde hij de wedstrijd. Beide teams wisten nog tweemaal te scoren. De laatste goal werd - al dan niet houdbaar - gescoord werd door de eenmalige HOSV-speler Haveman.