ZDH boekte zondag een 3-2 overwinning op Flevo.
ZDH boekte zondag een 3-2 overwinning op Flevo. Foto: Willem Sangers

Winst Zwaluwen op Flevo

Zonneschijn kost

G-team punten

Het G-team van Texel'94 is alsnog overgeplaatst naar een lagere klasse. Maar winst zat er nog niet in.

Voor de winterstop had het G-team slechts één gelijkspel behaald en alle overige wedstrijden verloren. Texel'94 reisde zaterdag af naar Hoorn om daar uit te komen tegen Zwaluwen'30. Maar voetballen in een lagere klasse vraagt veel aanpassingen. Opeens kon Texel'94 weer aanvallen en had overwicht op de tegenstander. Ook kregen spelers meer ruimte en tijd om iets goeds met de bal te doen. Al snel in de wedstrijd had Texel'94 groot overwicht, maar door gehaast spel wist men vooralsnog niet tot scoren te komen. Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat Kees van der Vis een voorzet van dichtbij wist af te ronden en zijn honderdste competitiedoelpunt voor Texel'94 maakte. Ruststand 0-1 voor Texel'94. Trainer Klaas van den Berg wees spelers er in de rust op meer het initiatief te nemen en rustiger aan de bal te spelen. Dit leverde mooie aanvallen op en het was wachten op een tweede doelpunt. Na diverse gemiste kansen was het opnieuw Van der Vis die een Texelse aanval met een droge knal wist af te ronden en zijn ploeg op 0-2 zette. Texel'94 leek op rozen te zitten omdat Zwaluwen tot op dat moment niet gevaarlijk was geweest. De doorgebroken laagstaande zon brak Texel'94 in de laatste 10 minuten op. Eerst was er een afstandsschot van zo'n 20 meter waarbij keeper Peter Breuer verblind werd. De bal verdween recht boven hem net onder de lat in het doel. Twee minuten voor het einde kreeg Zwaluwen een vrije trap op ruime afstand van het Texel-doel. Keeper en verdedigers hadden opnieuw slecht zicht door de laagstaande zon en opnieuw verdween de bal boven keeper Breuer in het doel. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, maar voelde als een nederlaag. Twee punten werden onnodig verspeeld.