Appelman zegeviert op biljart

Gerard Appelman is als grote overwinnaar naar voren gekomen tijdens de dertigste editie van het Texels kampioenschap biljarten in De Hof in De Koog.

Appelman won zowel de Jan Zoetelief Bokaal (bandstoten) als de Piet de Graaftrofee (driebanden). De Cor Hoogenboom Bokaal (libre) ging naar Frans Bik. Appelman speelde twee spannende finales voor de eindoverwinningen. In de finale van de Jan Zoetelief Bokaal stond hij tegenover Ab Middelbos. Middelbos moest 15 caramboles maken, Appelman had er 35 nodig. Na 17 beurten won hij met 35-14.

In de finale om de Piet de Graaftrofee moest Appelman 15 caramboles maken, tegenstander Daniel van Vreden had er 12 nodig. Na 23 beurten pakte Appelman de winst terwijl Van Vreden nog maar twee caramboles te gaan had. Bik liet zien dat het libre zijn favoriete spel is. Hij pakte de Cor Hoogenboom Bokaal door opponenten Max Aubertijn en Adrie Barhorst allebei in vijf beurten te verslaan met een gemiddelde van zestien.

Het was volgens de organisatie een geslaagd toernooi met in de zesde klasse van het libre de jongste finale in dertig jaar. Daar stonden de 16-jarige Max Aubertijn en en de 14-jarige Jamey Verploegen tegenover elkaar. Max won met vijftien punten in vijftien beurten (gemiddelde van één).

De uitslagen in het driebanden: Eerste klasse: 1.Gerard Appelman, 2.John Sessink, 3.Kevin Knol. Tweede klasse: 1.Daniel van Vreden, 2.Eduard Keijzer, 3. Ries Balk. Derde klasse: 1.Arnold Wesselman, 2.Cor Rood, 3.Ruud Stapels. Vierde klasse: 1.Wim Aperlo, 2.Roel Riegman, 3.Joris van de Linde.

De uitslagen van het libre. Eerste klasse: 1.Frans Bik, 2.Kevin Knol, 3.Daniel van Vreden. Tweede klasse: 1.Ries Balk, 2.Gijs Berger, 3. Eduard Keijzer. Derde klasse: 1.Tjarko Stolk, 2.Ruud Stapels, 3.Martijn Former. Vierde klasse: 1.Cor Rood, 2.Piet Hof, 3.Biem Trap. Vijfde klasse: 1.Adrie Barhorst, 2.Jolanda Knol, 3.Remon van de Made. Zesde klasse: 1.Max Aubertijn, 2.Jamey Verploegen, 3.Marjo van Heerwaarden.