Koning goalgetter bij Texel'94

Lesley Koning, terug van weggeweest bij Texel'94, drukte zondag zijn stempel op de wedstrijd tegen SVW. De spits scoorde drie van de zes goals voor zijn ploeg en had enkele nuttige assists.

Zonder Koning beschikt Texel'94 wel over razendsnelle buitenspelers die de achterlijn halen en voorzetten, maar geen trefzeker spits om het af te maken. Dit keer liet de drukte in het familiebedrijf het wél toe, trainer Marcel Ris zette Koning in de basis. Dat pakte goed uit. Alsof hij niet was weggeweest bewees hij zich als een goalgetter, die ook zijn medespelers in staat stelt te scoren. Snel, beweeglijk en trefzeker.

Texel'94 toonde zich gretig, na het verlies vorige week tegen koploper Zaanlandia was de ploeg op jacht naar punten. SVW, een team van heel ander kaliber, was daarvoor de juiste ploeg. Texel'94 zette meteen druk op de tegenstander, na zeven minuten kreeg Koning de bal voor de voeten en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Zijn schot werd gepareerd door de keeper, maar in tweede instantie mikte hij in de hoek en trof het net: 0-1. Een paar minuten leek de tweede treffer er aan te komen toen Sander de Haan een pass van achteruit oppikte. Maar de bal bleek op het voetbalveld van echt gras en met een straffe wind moeilijk te controleren. De Haan vond de doelman op zijn weg. Na een kwartier viel nummer twee alsnog toen Koning op het randje van buitenspel een dieptepass oppikte, de verdediging te snel af was en keurig in de hoek tikte. SVW probeerde wel wat terug te doen, maar de spits hielp de kans om zeep en schoot hoog over. Het betere spel kwam van Texel'94 en aanhoudende druk resulteerde op slag van rust in een corner door Stijn Arends. Jesper Arkenbout nam de bal op het hoofd en trof doel: 0-3.

Na rust hetzelfde spelbeeld. SVW boezemde geen angst in, de boodschap tijdens de thee aan Texel'94 ervoor te waken niet te verslappen en de tegenstander niet te onderschatten, was goed in de oren geknoopt. De vierde goal volgde snel en kwam voor rekening van Yorgo Helleman. Nadat hij tot twee keer toe alleen voor de keeper kwam en naast schoot, trof hij op aangeven van Koning in derde instantie wel doel.

Patrick Nieboer, in het veld gebracht voor Sander de Haan, maakte na een minuut of zeventig spelen nummer vijf uit een scrimmage voor het doel van de tegenstander. Jesper List zag zijn fraaie volley over gaan. Corners leverde meer kansen op, maar hoewel de doelman zich weinig balvast toonde, nog geen goal. Koning bekroonde ten slotte het goede spel van hem en zijn team door uit een pass de diepte in te sprinten. Alleen voor de keeper rondde hij beheerst af en bracht de stand op 0-6.

Een mooie opsteker voor Texel'94, dat op de ranglijst naar de tiende plek klimt, tegen de middenmoot aan. Komende week speelt de ploeg thuis tegen Kolping Boys, dat verrassend verloor van Zouaven.