De Texelse handbalsters in actie tegen Hugo Girls.
De Texelse handbalsters in actie tegen Hugo Girls. Foto: Jeroen van Hattum

Winst handbalsters op Hugo Girls

Maximaal drie stappen en dan is het een keer stuiteren met de bal of afgeven aan een ander. En als het even kan bij het doel van de tegenstander zo ver mogelijk de hoogte in om de bal het liefst snoeihard in het net te gooien.

Handbal in het kort en zo ging het afgelopen donderdagavond ook bij de Texelse handbalsters in een thuiswedstrijd in Ons Genoegen tegen Hugo Girls uit Heerhugowaard. Twee teams van zeven dames stonden twee keer 25 minuten tegenover elkaar om elkaar alle hoeken van het veld te laten zien. Het ging er enerverend aan toe met een 14-7 overwinning voor Texel als eindresultaat op het scorebord.

De Texelse handbalsters bestaan sinds 2014 en doen mee aan een Noord-Hollandse competitie voor recreanten. Heerhugowaard is het verst weg, de rest van de tegenstanders zit dichterbij. De vereniging kent vooralsnog alleen een damesteam. Er spelen wel een paar heren mee, maar niet voldoende om met een herenteam aan een competitie mee te doen.

De handballers houden komende donderdag 15 februari van 18:15 tot 19:15 uur een open training in sporthal Ons Genoegen. Volgens Lise Klunder van de handbalvereniging kunnen belangstellenden een aantal keer vrijblijvend meetrainen om te zien of de sport bevalt.