Koploper Zaanlandia was een maatje te groot voor Texel'94.
Koploper Zaanlandia was een maatje te groot voor Texel'94. Foto: Willem Sangers

Texel'94 kansloos tegen koploper

Een stevige nederlaag voor Texel'94 zondag tegen Zaanlandia. Op eigen terrein verloren de Texelaars met 0-4.

De ploeg staat niet voor niets bovenaan, zo zijn de 22 selectiespelers waarover de club uit Zaandam beschikt stuk voor stuk inwisselbaar en in te zetten voor het eerste. Handicap die beide ploegen hadden was dat er een straffe en koude wind over het veld joeg, waardoor dieptepasses geregeld over de achterlijn vlogen.

Vanaf het beginsignaal stond de gastploeg op scherp. De eerste de beste aanval moest Texel '94-doelman Alex Smit aan de slag om een tegentreffer te voorkomen. Wat maar net lukte door een bal uit de hoek te plukken. Ook daarna waren de bezoekers een paar keer gevaarlijk.Toch domineerden de gasten op Texel niet de hele wedstrijd. De eerste tien minuten waren weliswaar voor Zaanlandia, daarna kantelde de eerste helft in het voordeel van de thuisploeg. Texel'94 trok na het openingsoffensief het initiatief naar zich toe en er deden zich zowaar kansen voor. Yorgo Helleman kreeg de bal in kansrijke positie voor de voeten, maar schrok daar kennelijk zo an dat hij tegen de keeper op schoot. Hetzelfde overkwam Sander de Haan.

Texel'94 was in deze fase de bovenliggende partij, maar wist dat voordeel niet te verzilveren. Toen het leek dat de rust met een gelijke stand zou worden bereikt, belandde een dwarrelende voorzet voor de voeten van de geheel vrijstaande spits. Deze had de hoek voor het uitzoeken en aarzelde niet om zijn ploeg kort voor rust naar een voorsprong te schieten.

In de tweede helft maakte Zaandlandia het af. Texel'94 liep vooral achter de feiten aan en was aanvallend machteloos. Zaanlandia schakelde in een hoge versnelling en tikte de bal snel rond. En, zoals koplopers dat vaker hebben, vonden zij het geluk aan hun zijde. Texel'94 werkte de bal weg, maar de bal ketste terug via een tegenstander, die uit de kluts na tien minuten spelen de tweede goal maakte. Daar bleef het niet bij, want Zaanlandia voerde de voorsprong op tot 0-3 en daarna 0-4.

Tegen de koploper kansloos, komende zondag kan de ploeg uit mogelijk punten pakken tegen SVW, daarna thuis tegen Kolping Boys.