Bandstoter Gerard Appelman in actie tijdens het Texelse Biljartkampioenschap.
Bandstoter Gerard Appelman in actie tijdens het Texelse Biljartkampioenschap. Foto: Gerard Timmerman

Bandstoters Appelman en Middelbos finalist

Bandstoters Gerard Appelman en Ab Middelbos hebben zich zondagmiddag tijdens de Texelse Biljartkampioenschappen geplaatst voor de finale van de Jan Zoeteliefbokaal.

Twee weken lang staat dorpshuis De Hof in De Koog in het teken van het biljarten. Appelman versloeg zondag in achttien beurten Ruud Beers en in veertien beurten Theo Bakker. Middelbos moest één hindernis meer nemen door respectievelijk Adrie Barhorst in veertien beurten en Heino Huizing en Theo Bakker beiden in twaalf beurten te verslaan en zo de partijen naar zich toe te trekken. Middelbos moet in de finale vijftien caramboles maken, tegen Appelman 35.

Het is de dertigste editie van de Texelse biljartkampioenschappen. 102 deelnemers nemen het tegen elkaar op bij het bandstoten, libre en driebanden. Het toernooi duurt tot en met zondag 11 februari, er wordt dagelijks gespeeld. Gijs Berger is titelverdediger van de Jan Zoetelief Bokaal (bandstoten), Rinus Wesselman won vorig jaar de Cor Hoogenboom Bokaal (libre) en Mariëlle Aubertijn was vorig jaar winnaar van de Piet de Graaftrofee (driebanden).

Uitslagen:

Bandstoten finale:

Tweede klasse (35): 1. Gerard Appelman, 2. Henk Spigt, 3. Kevin Knol.

Derde klasse (25): 1. Theo Bakker, 2. Dirk Leegwater, 3. Cor Elsendoorn.

Vierde klasse (20): 1. Ruud Beers, 2. Cor Rood, 3. Job van der Ploeg.

Vijfde klasse (15): 1. Ab Middelbos (gem. 0,9), 2. Heino Huizing (0,8), 3. Adrie Barhorst (0,7), op gemiddelde.

Zesde klasse (10): Koos van der Ploeg, 2. Rick Fokkema, 3. Sjaak Wallenburg.