Marcrowerk van Leon Baas.
Marcrowerk van Leon Baas. Foto: Leon Baas

Fotokunst in hotel brasserie Rebecca

In hotel brasserie Rebecca is vanaf heden weer nieuwe fotokunst te aanschouwen, ditmaal van de fotografen Judith Borremans en Leon Baas. Michel Arends - eigenaar van Rebecca - is zelf hobby-fotograaf en geeft fotografen dan ook geregeld een platform om hun kunst te tonen.

Zo hing er onlangs al werk van landschapsfotograaf Patrick de Graaf en Sander van Laar was ook al te gast met zijn fotokunst. Ondanks dat Baas en Borremans zich beiden richten op detailfotografie is het werk verder niet te vergelijken. Het werk van Borremans is zacht van toon en richt zich veelal op bloemen en vlinders, het werk van Baas knalt eruit met felle kleuren. Op zijn werk mieren, spinnen en tal van andere insecten, vastgelegd met de macrolens.

"Het is niet alleen de fotografie. Er worden ook regelmatig fotoworkshops gegeven. Ik verzorg het ontbijt dan op locatie. Want bij dit soort fotografie is het vaak vroeg opstaan. Het is in de ochtend kouder en dan zijn de insecten nog trager en blijven langer zitten", vertelt Arends.

Voor de data van de workshops is het handig om de websites van de fotografen in de gaten te houden. De artiesten die workshops gaan geven in 2018 zijn Judith Borremans, Leon Baas en Andrea Gulickx.