Leerlingenraad: "Er gaat al veel goed"

In de voorstellen van de leerlingenraad (zie pagina 1) wordt aangegeven dat er meer sturing vanuit de docenten verwacht wordt.

"Er zijn ook veel leerlingen die het moeilijk vinden om aan het werk te blijven. Ze willen graag hierbij gecontroleerd worden. Voor sommigen is een beetje vrijheid goed, maar niet iedereen kan dit aan. Dat is gewoon de realiteit."

Er was de nodige commotie over het artikel 'Vallen en opstaan op de OSG?'. Voor- en tegenstanders gingen met elkaar in discussie. Tegenstanders van het artikel stelden een gebrek aan wederhoor vast, terwijl voorstanders vonden dat de kop niet langer in het zand gestoken moet worden. De directie is voor dat artikel inderdaad niet om een reactie gevraagd. Wel werd gesproken met zeven docenten (die anoniem wilden blijven) en diverse specialisten dicht op het onderwijs. Uiteraard werd in de aanloopfase gesproken met diverse ouders. Veel van de kritiekpunten uit dat stuk, komen nu ook naar voren in de voorstellen van de leerlingenraad.

De leerlingenraad gaf na het artikel van 23 januari meteen aan er mee aan de slag te gaan. Na het gesprek met leerlingen, komt de leerlingenraad nu met een uitgebreide aanbeveling. Deze is online te vinden via "lrdehogeberg.blogspot.nl/2018/02/voorstellen-overleg-leerlingenraad.html".

"We gaan in gesprek met de schoolleiding om te kijken hoeveel van onze voorstellen gerealiseerd kunnen worden. We kunnen dus nog niks zeggen over of ze er wel of niet komen, maar we hopen wel dat we iets kunnen doen aan het gevoel dat onder veel leerlingen leeft. Ook zullen we in gesprek blijven met verschillende leerlingen van verschillende niveaus om te blijven monitoren waar we verbeteringen kunnen aanbrengen in het systeem. Er gaat al veel goed, en we hopen hiermee te bereiken dat het nog beter gaat", besluiten Eelman en Marseille.

Namens de OSG reageert rector Marcella Engbrenghof maandag als volgt: "Gisteravond heb ik de punten ook via de mail van de leerlingenraad ontvangen, met de vraag om ze met hen te bespreken. Zo gaan we altijd te werk, dus nu ook. Directie en docenten nemen ieder signaal binnen de school serieus en zijn hierover altijd positief constructief met de leerlingenraad en de ouders in contact. Dit betreft allerlei zaken die spelen binnen de school, met als doel, dat naar aanleiding van de gesprekken met leerlingen, ouders en medewerkers nieuwe positieve stappen gezet kunnen worden. Ik ga nu eerst samen met de leerlingenraad verkennen of de oplossingen die wij als school hebben bedacht, ook stroken met hun ideeën."