Het benefietdiner in het restaurant van Hotel Texel.
Het benefietdiner in het restaurant van Hotel Texel. Foto: Liselotte Schoo

Benefiet levert twintig mille op

Het benefietdiner voor het Tesselhuus in Boutique Hotel Texel heeft zaterdagavond meer dan €20.000,- opgeleverd.

Het was een geslaagde en sfeervolle avond. Er waren zestig gasten die elk €275,- voor een stoel hadden betaald. Zij kregen een achtgangendiner, diverse optredens en er waren een veiling en een verloting ten bate van het Tesselhuus.

Er waren optredens van onder meer The Pauwergirls, Bernie's Bounce, Anyway en Bas ten Have. De 11-jarige Marijn Visser speelde op cello en Roos Tijssen zong, begeleid door Lucas en Bence Tijssen twee nummers. Het menu was Texels met gans uit Eierland, Wadden sushi, pastinaaksoep met Texelse lamsham, varkenslende met Texelse mosterd, pieperbier, Texelse koffie, bonbons en likeuren van het eiland. De veiling, verricht door Cor van Heerwaarden, leverde bijna drie mille op. Liselotte Schoo, Stefan Krofft, Patrick de Graaf en Sil van Heerwaarden maakten foto's van de gasten. Naar schatting kan de opbrengst in totaal in de buurt van de €25.000,- komen. Het precieze bedrag is bekend als alle kosten zijn verrekend.

Joke Geldorp, voorzitter van Tesselhuus, liet weten dat met de opbrengst 2,5 vakantieweken gefinancierd kunnen worden. Geldorp was lovend over de inzet voor alle medewerkers van Hotel Texel en iedereen die had meegeholpen. Het was het vierde grote benefietdiner voor het Tesselhuus dat sinds 2007 werd gehouden. De vorige benefietdiners waren in 2015, 2012 en 2007.