Goede prestaties turnsters GOS

In Alkmaar hebben Texelse turnsters van Gymvereniging Oudeschild (GOS) knappe prestaties neergezet in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Voor Daisy van der Wilde, Sarah Jansen en Minke-li Eveleens was het een vroegertje op zaterdag met de boot van 7:00 uur. Deze meiden hebben alle drie een hele goede stabiele wedstrijd geturnd met als verrassing een vierde plaats voor Eveleens. Jansen is weer net naast het podium geƫindigd met een vijfde plaats, maar wel een eerste plek op balk, en van der Wilde heeft deze wedstrijd de zevende plaats behaald, helaas ging het bij balk met ophurken mis maar ook dat kan een keer gebeuren.

In wedstrijd twee was het de beurt aan Imme Krijnen. Zij heeft een goede wedstrijd geturnd, deze keer op de balk op safe geturnd en geen koprol gedaan, wat resulteerde in een hele mooie oefening zonder vallen dit keer. Ook Krijnen heeft stappen gemaakt ten opzichte van de vorige keer; waar ze toen achttiende was, was ze dit keer veertiende.

Daarna was het de beurt aan Danielle Polderman. Vorige keer haalde zij heel verrassend de eerste plaats dus de verwachtingen waren hoog. Helaas de opzwaai op de brug niet geteld waardoor het deze keer de tweede plaats. Door dit knappe resultaat moet zij volgend seizoen promoveren naar de vierde divisie.

In de laatste wedstrijd van de zaterdag was het Cintha van Beusekom. Ze rolde helaas van de balk met de koprol maar heeft op brug en vloer wel hele mooie oefeningen gemaakt. Op vloer behaalde zij zelfs een tweede plaats. Het resulteerde in een elfde plaats overall.

Op zondag moest Dionne Daalder in de eerste wedstrijd en Roos Zegel in de laatste wedstrijd. Daalder heeft de vorige wedstrijd vanwege een blessure niet mee kunnen doen dus we wisten niet zo goed wat we moesten verwachten. De verrassing was ook des te groter dat Daalder op de brug een eerste plaats heeft behaald, terwijl dat haar minst goede toestel is. Op balk helaas een eis niet geteld en daardoor net geen medaille, maar alsnog een hele knappe vijfde plaats.

Als afsluiting van het succesvolle weekend mocht Zegel nog even laten zien wat ze de laatste tijd geleerd heeft. Zegel begon op balk. Dit keer gelukkig geen vallen en ook een nieuwe afsprong, die bijna mis ging doordat de rand van de balk los schoot maar gelukkig bleef ze staan. Ook op de andere drie toestellen heeft Zegel het goed gedaan, en daarmee een elfde plaats behaald, met twee punten meer dan de vorige wedstrijd.

Al met al een geslaagd weekend en genoeg dingen om te trainen voor de volgende wedstrijd op 24 en 25 maart op Texel.