Tevoko wint nu wel van MBSOV

De Texelse volleybaldames van Tevoko waren gebrand op een overwinning na de verloren wedstrijd afgelopen maandag tegen MBSOV. Thuis, met een tribunetje vol, streden de dames voor wat ze waard waren en in een prachtige, spannende wedstrijd ging de winst met 3-2 naar Tevoko.

Tevoko begon gretig aan de wedstrijd en wist dat ze veel feller en geconcentreerder moesten spelen om punten te scoren. Met dit in het achterhoofd pakte Tevoko de eerste punten. In een gelijk opgaande strijd was het Tevoko dat met meer aanvalskracht en een goede blokkering de set naar zich toe trok met 25-21.

In de tweede set begon het team niet scherp genoeg en keek Tevoko snel tegen een achterstand van 0-7 aan. Daarna kwam het bij Tevoko weer op gang en vervolgens werden de punten om-en-om gepakt. Het sterk verdedigende MBSOV pakte diverse harde ballen van de grond waardoor er vele rally's werden gespeeld waar het publiek van genoot. De achterstand van het begin van de set was bijna precies het aantal punten wat Tevoko aan het einde tekort kwam, 19-25.

Geconcentreerd begon Tevoko weer aan de derde set, met hard werken en slim spelen werden diverse punten gescoord, MBSOV bleef bij door goed te verdedigen en ook door slim aan te vallen. Met lastige services pakte Tevoko de punten aan het einde van de set en met 25-19 ging deze set naar Tevoko.

Net als de tweede set ging het in de vierde set weer iets minder met Tevoko, er slopen wat fouten in het spel en hierdoor keken de Texelse dames tegen een achterstand aan. Deze achterstand werd niet meer goed gemaakt en met 20-25 kwam de set in handen van MBSOV.

De beslissende vijfde set was een spannende set, het was 'er op of eronder' en Tevoko pakte een 8-5 voorsprong doordat het net iets scherper speelde dan MBSOV. Maar na de veldwissel ging ook MBSOV weer alles op alles zetten. Mede door een serie mooie opslagen van een goed invallende Jet Eelman pakte Tevoko uiteindelijk de setwinst 15-12 en dus ook de winst in de wedstrijd met de eindstand van 3-2.

Komende zaterdag speelt het team om 13.45 uur wederom een belangrijke thuiswedstrijd. Tegenstander Ardea staat op de vierde plek en is een redelijk gelijkwaardige opponent. Mogelijk zal dit een sleutelwedstrijd zijn in de strijd om het kampioenschap. Daarna heeft het team een aantal weken geen wedstrijd waarna op 17 maart het slot van de competitie aanbreekt met een serie van vijf alles bepalende wedstrijden.