Spannende wedstrijd Marels in Hoofddorp

De Marels speelde zaterdag een spannende wedstrijd in en tegen Hoofddorp. Een goede tegenstander met een sterke verdediging. Nagenoeg de hele wedstrijd stond Hoofddorp voor, maar de Marels wisten er een verlenging uit te slepen en won met 46-52.

De Marels startte met een kleine voorsprong door scores van Mart Kikkert maar in de 2e minuut kwam Hoofddorp met zeer balvaardige spelers voorbij. Hoofddorp bleek een uitstekende verdediging te hebben en een grote formatie van 9 spelers. Ze wisselden veel waardoor ze kort op de Marels konden blijven spelen. De Marels speelde met 6 man waardoor er maar één wissel was. Het leek wel of de Marels een beetje uit het spel gehaald waren. Er gingen veel aanvallen verloren door foute passes. Daar profiteerde Hoofddorp van en zo liep hun voorsprong uit naar 13-10 in het eerste kwart. Het beeld in het tweede kwart was niet veel anders. Hoofddorp scoorde iets minder waardoor de voorsprong niet veel uit liep met 23-19 in de rust. In het derde kwart leek Hoofddorp weg te lopen met 8 tot 10 punten voorsprong. Op dat moment kwam Gerbrand de Wit in de bucket beter op schot en maakten Sven de Jong en Job Smit ook hun punten. Het vierde kwart werd goed begonnen. De bal werd keurig opgebracht door Joshua Brouwer en Sam Ekker. Gerbrand de Wit en Mart Kikkert konden achter elkaar scoren en de Marels zaten weer in de wedstrijd. De laatste minuten van de wedstrijd werden bloedstollend. Daardoor werden er over en weer ook veel persoonlijke fouten gemaakt. De Marels scoorde 50% van de vrije worpen, maar raakte Gerbrand de Wit kwijt door een 5e persoonlijke fout. Na een benutte vrije worp en een score van Hoofddorp leek het gedaan maar in de laatste minuut wist Sam Ekker de gelijkmaker te maken. Met een score van Mart Kikkert en Sven de Jong werd er gelijk een voorsprong afgedwongen. Job Smit moest de gevaarlijke center van Hoofddorp verdedigen. Een gouden greep bleek dat, want hij kwam niet meer tot scoren.