Yong Sun op jet drumstel.
Yong Sun op jet drumstel. Foto:Job Schepers

Toekomstige artiesten bij open dag van Artex

Of zijn ouders al enthousiast zijn, is nog even afwachten. De jeugdige Yong Sun Branderhorst uit Den Burg genoot in ieder geval van zijn kennismaking met het drumstel tijdens de open dag van Artex. Geconcentreerd volgde hij de aanwijzingen van de docenten. Hij bleek talent te hebben, hij had de ritmes van de docenten al snel onder de knie.

De open dag van Artex, die zaterdag gehouden werd, werd druk bezocht. Naast het uitproberen van diverse instrumenten, was er ruimte voor theater, kunst en dans. Niet alleen voor de jongere garde overigens. Dat volwassenen ook bij Artex terecht kunnen was goed te zien tijdens de open dag. De open dag richtte zich met name op de langdurige cursussen, toch had Maurice Christo van Meijel genoeg te doen in het lokaal waar hij de korte cursussen schilderen en tekenen geeft.

Het was een gezellige boel, waar het geluid van niet altijd even geoefende muzikanten de gangen vulde. Het zorgde ook voor grappige taferelen, zoals een meisje dat vrolijk geschminkt toch bloedserieus een dwarsfluit uitprobeerde.