Texel'94 laat de punten liggen

Texel'94 heeft de tweede competitiehelft zondag geopend met een gelijkspel tegen HSV uit Heiloo. Op papier een mooi resultaat tegen de ploeg die tweede staat in de tweede klasse A, maar ook wat teleurstellend omdat de Texelaars er niet in slaagden de kansen te verzilveren.

De Texelse ploeg was vrijwel compleet, alleen Lesley Koning ontbrak wegens drukke werkzaamheden, Jesper List was na een langdurige blessure mee als wissel en Rinus Wesselman maakte zijn debuut. De jonge Oosterender die al eerder zijn kwaliteiten bij de dorpenrondes bewees op de racefiets en op het biljart, speelde gretig en ging op het voetbalveld de fysieke confrontatie niet uit de weg en geldt als een belofte voor de toekomst.

Bovenliggende partij

Het spel van HSV deed in de eerste helft geen eer aan dat van een ploeg op de tweede plaats. Texel'94 was de bovenliggende partij en zette de achterhoede van de thuisploeg stevig onder druk. Al na vijf minuten ging Patrick Nieboer alleen op de keeper af, maar een verdediger kon nog net zijn teen tegen de bal zetten en corner tikken. Daarna was het Sander de Haan die twee man uitspeelde, maar toen hij vrije doorgang had naar de keeper werd gehaakt. Maar de scheidsrechter toonde zich mild en hield het bij geel. Texel'94 mocht een stuk of vijf, zes corners nemen, maar ook daarbij konden de Texelaars het doel niet vinden. Een schot van Pim de Lugt vanaf de rand van het strafschopgebied werd geblokt, Bart de Lugt zag zijn inzet vanaf links net naast de paal verdwijnen. Het enige gevaar van HSV kwam in de eerste helft uit een schot op de lat. Eindconclusie van de eerste helft was dat het met de inzet, organisatie en positiespel bij Texel'94 wel goed zat, maar dat de ploeg niet gelukkig was in de afronding en met 0-0 de rust in ging.

Het offensieve spel in de eerste helft had de Texelaars veel kracht gekost, het was omschakelen toen HSV na rust compleet anders uit de startblokken schoot. De ploeg uit Heiloo speelde meer op de aanval en zette Texel'94 onder druk. De groenzwarten kwamen er moeilijk uit, veel verder dan enkele counters kwam de ploeg niet. Doelman Alexander Smit toonde zich wederom een betrouwbare sluitpost en verdedigde zijn goal met verve. De Texel-aanhang hield de adem in toen de spits van HSV drie meter voor doel kon uithalen, maar zijn inzet ging tot veler opluchting hoog over. Ook bleek de tegenstander onvoldoende trefzeker in de eindpass.

Gaandeweg de tweede helft kreeg Texel'94 meer vat op het spel en stichtte voorin gevaar. Maar ook in de einfase kwamen de Texelaar niet tot scoren en bleef de 0-0 op het scorebord.

Komende zondag treft Texel'94 thuis koploper Zaanlandia.