Sanneke van der Meulen
Sanneke van der Meulen Foto: Daniel van Veen

Amsterdams Kleinkunst Festival groot succes

Het Amsterdams Kleinkunst Festival was afgelopen weekend traditiegetrouw te gast in De Toegift @ Klif 12. Met de komst van de nieuwe eigenaren Berry en Jeroen werd ook de opzet van het AKF vernieuwd.

De zes overgebleven halve finalisten werkten overdag met regisseuse Wimie Wilhelm aan hun theaterprogramma's, waarna ze 's avonds optraden voor het Texelse publiek. De organisatie van het AKF is enorm blij met de warme ontvangst en de grote toeloop van het publiek. Beide avonden waren volledig uitverkocht. Onder de naam Keep an Eye Masterclasses biedt het AKF sinds dit jaar een serie masterclasses aan ter bevordering van de artisitieke ontwikkeling van deze jonge talenten. De eerste masterclass werd gegeven door Wimie Wilhelm, regisseur van onder meer Richard Groenendijk en Eva Crutzen. Het publiek reikte iedere avond een publieksprijs uit. De eerste avond werd de felbegeerde dolfijn gewonnen door Glodi Lugungu. De tweede avond ging de prijs naar Selma Visscher.

De zes halve finalisten zijn nog tot en met april te zien tijdens de landelijke Halve Finalistentournee. De halve finales vinden plaats op 6 en 7 april in Bellevue en de finale is op 9 april in De Kleine Komedie in Amsterdam. Ga voor meer informatie naar www.amsterdamskleinkunstfestival.nl