Rabobank begint met Clubkas

Campagne voor steun aan clubs

Rabobank Kop van Noord-Holland is gestopt met de fietssponsortocht en komt dit jaar met wat nieuws voor clubs en verenigingen om de clubkas te spekken.

De bank gaat over op de Clubkas Campagne die andere Rabobanken in den lande al een tijdje hanteren. Medewerkers van de bank waren donderdagavond in Stayokay in Den Burg om uitleg over het nieuwe systeem te geven.

Het komt erop neer dat de bank dit jaar €200.000,- beschikbaar stelt voor clubs en verenigingen in Den Helder, Hollands Kroon Schagen en op Texel. De 21.000 leden van de bank kunnen van 8 tot 28 mei elk vijf stemmen uitbrengen en aan de hand van de uitgebrachte stemmen wordt de twee ton onder de deelnemende clubs en verenigingen verdeeld. Hoe meer stemmen een club krijgt, hoe groter de bijdrage van de Rabobank.

Een lid kan per club maximaal twee stemmen uitbrengen. Dat gebeurt op internet met behulp van een persoonlijke code op een stembiljet die de leden van de bank krijgen. Een club of vereniging krijgt per definitie een basisbedrag van €100, als er minstens tien stemmen op de betreffende club zijn uitgebracht.

Clubs en verenigingen kunnen zich de komende tijd online aanmelden bij Rabobank Kop van Noord-Holland om mee te doen aan de Clubkas Campagne. Ze moeten daarbij een bestedingsdoel opgegeven. Die doelen zijn te zien voor de leden als zij in mei hun stem mogen uitbrengen. Voorwaarde is dat clubs een rekening hebben bij de Rabo en bij de Kamer van Koophandel zijn ingeschreven. Het bestedingsdoel moet maatschappelijk, sportief, recreatief of cultureel zijn.

De Texelse clubs en verenigingen kregen donderdag het advies om de komende tijd promotie te gaan maken voor de Clubkas Campagne om straks in mei zoveel mogelijk stemmen voor de club in de wacht te slepen. De bank hoopt met de campagne veel leden binnen de clubs te bereiken om voor de eigen club in actie te komen.