De Sportraad houdt een avond over de ontwikkeling van de sport op Texel.
De Sportraad houdt een avond over de ontwikkeling van de sport op Texel. Foto: Sportservice Texel

Avond Sportraad over toekomst

De Texelse Sportraad houdt woensdag 21 februari in Stayokay een avond voor belanghebbenden en anderen die betrokken zijn bij sport. Aanvang 19:30 uur.

Tijdens deze avond is het de bedoeling om mensen en verenigingen met elkaar in gesprek te laten komen over de ontwikkeling van het sporten op Texel. Economische veranderingen, vergrijzing/ontgroening, rol van de lokale overheid, jeugd en multimedia en de effecten hiervan op sport komen aan de orde. Er zijn berichten over terugloop van leden. Het geeft vragen als: Hoe behouden we leden/vrijwilligers voor onze verenigingen? Samenwerking tussen verschillende verenigingen op het eiland een must of een fabel? En wat zijn problemen en oplossingen die ontstaan wanneer verenigingen met elkaar samen (moeten) gaan werken? Belangrijke vraag ook: is centralisering van de sport op het eiland een slechte zaak of mogelijkheid en welke kansen biedt dit?
"Doel van de avond is te komen tot inzichten hoe we de ontwikkelingen die er zijn op het eiland, terugloop van leden, centralisering van onderwijs en sportzalen, vergrijzing op het eiland, positief kunnen oppakken zodat we als sporteiland niet letterlijk op ons eigen eilandje blijven zitten maar komen tot een samenwerking tussen de verschillende verenigingen." De avond wordt voorgezeten door Jan Minkhorst adviseur sportparticipatie en kaderontwikkeling binnen het NOC-NSF. Aanmelden via https://www.sportraadtexel.nl/inschrijven.