Patiëntenvereniging reuma viert lustrum

Reuma Patiëntenvereniging Texel, opgericht op 4 januari 1988 met toen 17 leden, viert zaterdag 10 februari het zesde lustrum. De vereniging die vooral lotgenotencontact voorstaat.


De vereniging geeft voorlichting, maar organiseert ook gezellige samenkomsten. Er zijn meer dan 135 verschillende vormen van reuma, waarvan de meest bekende soorten artrose en reumatische artritis en Bechterew zijn. Met elke vorm van reuma kan men lid worden van de vereniging. Gezien de cijfers zouden er op Texel meer dan 1000 volwassenen en/of kinderen met een van de vele vormen van reuma kunnen zijn. "Dat geeft onze vereniging wel een bestaansrecht. Toch heeft onze vereniging 'slechts' bijna 100 leden", meldt het bestuur. "Waar zijn al die mensen? Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering vaak één patiëntenvereniging. Vraag dit na bij uw eigen verzekering. Uiteraard hopen we dat er veel meer mensen zich aan gaan melden om lid te worden."

De lustrumviering op 10 februari is bijzonder voor deze kleine vereniging, die alleen op vrijwilligers draait. "We gaan dit groots vieren in De Toegift@Klif 12 van 15.30u tot 20.00u. met cabaret en een heerlijk buffet. Voor leden kost deze geheel verzorgde avond €5,- en hun partner € 15,-. Opgeven van te voren is nodig omdat de ruimte beperkt is. Vol is vol. Er is vervoer van en naar Den Hoorn geregeld vanuit Den Burg. Ook hiervoor geldt van te voren opgeven. Dit kan door een mail te sturen naar het secretariaat sijtsmad@kpnmail.nl.


Via dit mail adres kunt u zich ook als (nieuw) lid opgeven. Website: www.reumapatientenverenigingtexel.nl