Het gebouw van Kaap Skil in Oudeschild.
Het gebouw van Kaap Skil in Oudeschild. Foto: Jeroen van Hattum

Texelse Cultuurnacht begint vorm te krijgen

Het programma van de Cultuurnacht, die zaterdag 17 februari voor het eerst plaatsvindt in Oudeschild, begint vorm te krijgen.

Bedoeling is dat er die avond in en om Kaap Skil van 20:00 tot 01:00 uur diverse culturele activiteiten zijn, net zoals bij de museumnachten in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam.

Op het programma staan onder meer een variant van Broadway met Maarten Ebbers en optredens van het Popkoor, het Barokorkest, Just 4 Fun van Artex. Dat belooft dans, popmuziek en ook Keltisch samenspel. De groep 'Parels van Texel' verzorgt chansons en Kaap Skil besteedt aandacht aan onderwaterarcheologie. Oud-burgemeester Francine Giskes verzorgt een 'Rede van Texel' en voormalig eilanddichter Mare van der Mast brengt een 'Mini Rede van Texel'.

Onder de naam Cinema Garage worden korte documentaires van Ericka Voortman, Esmee van Loon en Jaap Dros vertoond. De Eilandgalerij laat tijdens de avond meer zien over Paaseiland. De galerie in Zuid-Eierland heeft een beeld van de Paaseilanden in de tuin staan.

Lauri Brons en Mare van der Mast nemen verder 'Skemeren' (poëzie) voor hun rekening, Berry Lussenburg van De Toegift (Klif 12) treedt op, Riëtte Olthof laat meer zien van de zomeravondconcerten en Arthur Oosterbaan en Adrie Vonk voeren een 'walvisbottenshow' op. Maarten Russchen zorgt voor 'Music Meets Texel' en er is medewerking van Zout-kunstenaars Cocobolo, Door Dogger, Edwin Boering en Henk Suilen. De Cultuurnacht is bij Kaap Skil en aangrenzende ondernemers waar een gezellig festivalterrein verrijst. Het evenement wordt om 20:00 uur geopend door burgemeester Michiel Uitdehaag.