Deelnemers van de tien kilometer door de Slufter.
Deelnemers van de tien kilometer door de Slufter. Foto: Jeroen van Hattum

Snertloop voor Roparun door Slufter

Fris en koud, maar heerlijk weer om te lopen. Liefst 102 hardlopers deden zaterdagmiddag mee aan de Snertloop die de Texelrunners voor de zesde keer hielden.

Er waren afstanden van ongeveer 16 kilometer, bijna 12 kilometer en 5 kilometer. Volgens goed gebruik waren de afstanden iets langer dan op papier vermeld stond. Start en finish waren bij het Sluftercafé waar na afloop voor alle deelnemers een bord erwtensoep klaar stond.

De Texelrunners houden de Snertloop om geld op te halen voor de Roparun van Parijs naar Rotterdam. De deelnemers betaalden een tientje per persoon voor deelname aan de loop in en om de Slufter. Er zat geen wedstrijdelement aan, het ging puur om het lopen. De Texelrunners doen van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei voor de zevende keer mee aan de non-stop estafetteloop om geld op te halen voor mensen met kanker.

Daarvoor staan de komende tijd weer diverse acties op het programma. Zaterdag 10 februari is er een Midwinter barbecue bij Paal 9 en in maart begint de verkoop van bloembollen bij Albert Heijn in Den Burg weer. Maandag 2 april (Tweede Paasdag) is de Fish and Chips Run in Oosterend en op donderdag 10 mei wordt in De Koog de Hemelvaartloop gehouden.