Afbeelding

Foto 1: Stuurmannen Arjan Kiltz en Cor Eelman verzorgden in de stuurhut de laatste overtochten van de Schulpengat.

Foto 2: Het dagjournaal van de boot met voor de gelegenheid de naam Schulpengat erboven. Rob Arensman was kapitein. Niet op de lijst, maar ook aan boord als bemanning: Sylvia de Ridder.

Foto 3: Sfeerbeeld van de 'blauwe kant', vroeger het rookvrije gedeelte. Zondag werd er muziek gemaakt en er hing er een gezellige sfeer.

Foto 4: De auto's rijden aan boord. In vergelijking met de Texelstroom en de Dokter Wagemaker komen de autodekken nu smal over. Ter vergelijking: de Texelstroom heeft een capaciteit van 340 voertuigen, de Wagemaker kan er 300 meenemen en aan boord van de Schulpengat was plaats voor 242 auto's.

Foto 5: De Schulpengat nog één keer in volle glorie op het Marsdiep, Het was zondag zacht weer met weinig wind, waardoor het water er mooi glad bij lag.

Foto 6: Medewerkers van het buffet voorzien de gasten van drank. Speciaal voor de gelegenheid had TESO glazen met een afbeelding van de Schulpengat laten maken. De glazen mochten als collectors item mee naar huis.

Foto 7: Nils Lely, Jan Kuhne en Jaap Dros zongen de hele middag en avond liedjes op de Schulpengat. De boot vertrok om 13:30 uur voor de eerste afvaart en meerde om 20:30 uur voor het laatst af bij de brug op 't Horntje.

Foto 8: Nog even een foto van de boot vanaf de nieuwe boulevard die op 't Horntje is aangelegd.

Foto 9: En het definitieve afscheid van de boot. Passagiers staan buiten om te zien hoe de Schulpengat een rondje om de toeterende Dokter Wagemaker maakt als eerbetoon voor geleverde diensten. Of zoals een Texelaar aan boord het zei: hier kun je aan zien dat de Schulpengat niet zomaar een schip was, maar echt een boot van de Texelaars.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding