Michel Gregoire
Michel Gregoire Foto: TOP.

Texels Ondernemers Platform zet in op verjonging in 2018

In de Texelse Courant was onlangs al uitgebreid aandacht voor de toespraak van TOP tijdens de gecombineerde nieuwjaarsborrel met De Krim. Hierin kwam vooral naar voren waar TOP zich mee bezighoudt. Maar ook binnen de organisatie zelf wordt het een belangrijk jaar. Een aantal bestuursleden heeft aangegeven het stokje op redelijk korte termijn over te willen dragen. En gelukkig valt dat samen met het feit dat een aantal jongere TOP-leden aangegeven heeft dat bestuursverjonging wenselijk is. Hopelijk kunnen we dit jaar een aantal van deze wensen met elkaar verbinden. In een van de secties is dat overigens al gebeurd. "Afgelopen jaar hebben we Dirk Leegwater –toch een van onze meest kleurrijke bestuursleden uitgezwaaid! Hij is opgevolgd door René Jager en daar zijn we blij mee. Maar we hopen dat meer jonge leden toetreden tot de secties en zodoende ook kunnen toetreden tot het bestuur. We krijgen wel eens te horen vanuit jongere leden dat we een old boys-netwerk zijn. Van dat stempel willen we af", stelt Michel Gregoire die zelf ook bezig aan zijn laatste maanden als manager.

Ook is gebleken dat er meer behoefte is aan activiteiten binnen de secties. "Daar gaan we werk van maken. Ik kan alvast één aankondiging doen: VVV organiseert dit jaar in samenwerking met TOP de 'Week van de Ondernemer'. Deze zal plaatsvinden van 12 tot 15 maart, met prominente sprekers en interessante workshops over ontwikkelingen in de retail, op culinair gebied en tal van andere zaken", sprak Gregoire tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Tot slot wordt gekeken naar verdere samenwerking: "We zullen dit jaar ook kijken of enkele secties met elkaar samen kunnen gaan en we zijn van plan om de contributiestructuur nog eens goed tegen het licht te houden en onder andere te kijken of we op de een of andere manier een aansluiting kunnen maken met de vereniging ZP Texel", besluit Gregoire.