Dames Tevoko zetten zegereeks voort

Na een winterstop van vier weken hebben de Texelse dames hun eerste wedstrijd in 2018 ook redelijk eenvoudig kunnen winnen. Tegenstander De Schulp, dat op een negende plaats staat, uit Egmond Binnen werd met 0-4 verslagen.

Tevoko begon meteen vrij sterk aan de wedstrijd, door een uitstekende passing kon er gevarieerd aangevallen worden en werd een voorsprong gepakt. Maar door het trage spel van de Schulp kwam de Texelse selectie niet in haar eigen spel maar het was voldoende voor de eerste set, die ging met 16-25 naar Tevoko. De tweede set was identiek aan de eerste set, de punten werden binnengehaald met harde en snelle aanvallen van Liedeke IJdens en Ivet Former. Ook deze set ging eenvoudig met 17-25 naar Tevoko.

De beruchte derde set was een spannende set. De concentratie bij Tevoko nam af en hier maakte de thuisploeg gebruik van door enthousiast voor alle punten te gaan. De Texelse dames gingen fouten maken en hierdoor keken ze tegen een achterstand aan. Met een paar prachtige aanvallen en blokkeringen werd de stand weer gelijk getrokken. In een zeer spannende eindfase was het Tevoko dat de rust behield en de winst uiteindelijk naar zich toe trok met 29-31.

In de vierde set bleef het spel onder niveau maar toch werden her en der de punten bij elkaar gesprokkeld. Met lastige services en op wilskracht werd ook de vierde set gewonnen met 19-25.

Stand: 1.Tevoko 11-44; 2. Ardea 12-40; 3. Simokos 2 11-39; 4. MBSOV 10-37.