De beoogde nieuwbouw in het centrum van Den Burg.
De beoogde nieuwbouw in het centrum van Den Burg.

Presentatie-avond over nieuwbouw Groeneplaats

De firma A.Tuin uit Den Helder houdt morgen (woensdag 17 januari) een presentatie-avond over de nieuwbouwontwikkelingen op de Groeneplaats in Den Burg. De bijeenkomst wordt gehouden bij Stayokay aan de Haffelderweg in Den Burg en begint om 18:30 uur. GeO architecten uit Schagen geeft een presentatie van het ontwerp, er wordt een toelichting gegeven op de bouwperiode en de planning van de verkoop komt aan de orde.

De gemeente gaf het aannemingsbedrijf vorig jaar opdracht tot het realiseren van tien woningen, horeca en winkels op de hoek van de Vismarkt en de Groeneplaats. Bedoeling is dat er op de begane grond winkel- en horecaruimte komt en daarboven de tien koopappartementen. De nieuwbouw beslaat vijf kavels die de gemeente had aanbesteed. De gemeente liet eerder weten dat het de bedoeling is dat kleinschaligheid de boventoon voert in de horeca- en winkelruimte.

De start van de werkzaamheden is gepland na de zomervakantie. Tuin liet op de eigen site weten dat de interesse voor zowel de woningen als de bedrijfsruimte enorm is sinds de bekendmaking.