Wat ik zeggen wou

Parkeervignet

Met verbazing lezen wij dat er op grote schaal misbruik gemaakt gaat worden door de gemeente met het parkeer-vignet. Wie haalt het nu in zijn hoofd om ook voor de zondag te moeten betalen? In heel Nederland is zondags vrij parkeren, maar nee Texel wil ook op zondag cashen. En dat men de tijden gaat veranderen is ook buitengewoon irritant te noemen.

Langs de strandslagen bij bijvoorbeeld Schoorl, betaal je alleen in de zomerperiode en is het in de winterperiode vrij. Dat zou hier ook zo moeten zijn. Als deze gemeente geld tekort komt, dan doet zij iets verkeerd, dan geeft ze teveel geld uit en dan moet de gemeente dat niet meteen over de rug van de toerist terug halen. Ga eerst eens kijken naar je uitgavepatroon en ga dat aanpassen. Vervolgens wordt het de hoogste tijd voor een goed parkeerbeleid en zorg ervoor dat er gratis parkeergelegenheid is/komt aan de randen van Den Burg om zo onnodig rondrijden proberen te voorkomen in het centrum van Den Burg. En dan roepen dat diegene die een parkeer-vignet heeft geen last heeft van deze extra maatregelen, is een dooddoener van de bovenste plank. Er zijn ook nog andere mensen. Tjonge, de gastvrijheid, waar Texel toch wel om bekend stond wordt volledig afgebroken door deze maatregelen.

De verkiezingen komen eraan en wij zijn heel benieuwd hoe de politieke partijen hiermee om zullen gaan. Een oproep aan het bestuur van de VVV en het bestuur van Top is nu: "laat van jullie horen en niet over je heen lopen, hier mogen jullie geen genoegen mee nemen." Het imago van Texel wordt zwaar aangetast. En wat de drukte betreft op Texel, is volgens 10 voor Texel het maximum wel bereikt.

Het bestuur van 10 voor Texel.