Rechtsonder Mark 'Potter' Oosterhuis, nummer twee in het Koppel Toernooi.
Rechtsonder Mark 'Potter' Oosterhuis, nummer twee in het Koppel Toernooi. Foto: Bas van den Berk

Yoni den Braven wint bij junioren

Gezelligheid naast de baan en strijd op de baan. In het kort een omschrijving van het darttoernooi dat afgelopen weekend voor de tiende keer op De Krim werd gehouden.

In totaal 475 darters betraden de meer dan vijftig banen die in 't Paviljoen waren uitgezet. Vrijdag was het Mixed Toernooi, zaterdag het Singles Toernooi en zondag het Koppel Toernooi. Ook op het podium was een dartbaan uitgezet voor de finalewedstrijden. Daarin trad twee keer een Texelaar aan. Yoni den Braven was succesvol bij de junioren en wist in deze klasse zelfs met de overwinning aan de haal te gaan.

Mark 'Potter' Oosterhuis stond samen met de overkantse darter Silko Visser (winnaar van het Singles Toernooi) in de finales van het Koppel Toernooi. De twee hielden goed stand tegen Rob van Zwet en Dennis de Winter, maar uiteindelijk zat het verschil in één leg en gingen Van Zwet en De Winter met de overwinning aan de haal.

Voor Oosterhuis was het een succesvol toernooi. In het Single Toernooi kwam hij tot de laatste acht in de kwartfinales en daarmee was hij de beste Texelaar. Jeroen Schouwstra kwam tot de laatste zestien in het Single Toernooi. Bij de dames kwam Mariska Westdorp bij de laatste 32 spelers en daarmee was zij de beste Texelse.

Volgens de organisatie was de de nachtrust van zaterdag op zondag kort (er was feest ter gelegenheid van het tweede lustrum), maar stonden de darters na een duik in het zwembad zondagochtend weer op de baan om te spelen.