CDA wil proef houden met gratis openbaar vervoer op Texel

Het CDA pleit voor een proef met gratis openbaar vervoer op Texel. Dat stelt de partij in het verkiezingsprogramma dat afgelopen weekend is vastgesteld.

Volgens de christendemocraten is de proef met de Texelhopper succesvol te noemen, maar het CDA wil meer om de druk op de weg en de parkeerdruk op het eiland te verminderen. Gratis openbaar vervoer stimuleert volgens het CDA om de auto te laten staan. "Scholieren en ouderen kunnen er overal mee komen, het creƫert werkgelegenheid, is uniek in Nederland en het bevordert de duurzame uitstraling van het eiland."

Gratis openbaar zou volgens het CDA onderdeel moeten zijn van het mobiliteitsplan van Texel. Er hangt een prijskaartje aan, maar volgens het verkiezingsprogramma kunnen verschillende fondsen worden aangeschreven om bij te dragen in de pilot. "De kosten zijn er, maar niet meer dan de huidige opbrengst van de huidige kaartverkoop." De partij pleit verder voor behoud van het landbouwareaal, breekt een lans voor de visserij en stelt dat 45.000 slaapplaatsen het maximum is. De OSG dient een breed onderwijsaanbod te behouden, zodat het eiland aantrekkelijk blijft voor jonge gezinnen om zich er te vestigen.

Ben Zegeren is opnieuw lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Nummer twee op de lijst is Leontine Verseput, nummer drie is Floor Roeper. Oud-raadslid Martijn Eelman staat vierde. De kieslijst bestaat verder uit Niels Rutten, Astrid Eelman, Jan Nico van der Ploeg, Carla Schrama, Ewald Witte, Thalia Houwing, Piet Hoogerheide, Jaap Eelman en Jan Willem Bakker.