Zo komen sommige villa's er uit te zien.
Zo komen sommige villa's er uit te zien. Foto: Job Schepers.

48 luxe villa's en evenementenhal op komst voor De Krim in 2018

Vakantiepark De Krim wil een nieuwe evenementenhal bouwen achter de plaats waar nu nog de Spiegeltent staat. Het laatste bouwwerk gaat verdwijnen, omdat het niet langer vergund is. Verder maakte Krim-directeur Iwan Groothuis bekend dat er in 2018 gestart wordt met de realisatie van 48 luxe villa's op het terrein van camping Om de Noord in De Koog. Hij maakte dit bekend tijdens de gecombineerde nieuwjaarsreceptie van De Krim en het Texels Ondernemers Platform (TOP).

De hal moet dertig bij zestig meter worden met een maximale hoogte van tien meter. De centrale hal moet een oppervlakte krijgen van 1350 vierkante meter. De hal moet onder meer dienen voor congressen, concerten en evenementen en tevens de ruimte bieden voor de kinderanimatie-activiteiten die nu nog plaatsvinden in de Spiegeltent. Het wachten is op de definitieve vergunning.

Op camping Om de Noord wordt in september 2018 begonnen met de bouw van 48 appartementen in verschillende gradaties van luxe. Sommige van de bouwwerken worden onder meer voorzien van een zwembad. De huizen moeten in de zomer van 2019 in de verhuur gaan. Groothuis sprak van een zeer succesvol jaar voor De Krim met een omzet van 27 miljoen euro en een netto resultaat van drie miljoen euro. De Krim heeft met 14.000 slaapplaatsen inmiddels ongeveer dertig procent van alle Texelse toeristische bedden. "Texel bleek ook dit jaar weer een A1-locatie. Maar dat brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee en dan heb ik het bijvoorbeeld over huisvesting. Voor tijdelijk en vast personeel", sprak de Krim-directeur.

Groothuis keek met trots terug op het afgelopen jaar waarin de opening van het zonnepanelenveld op de waterberging van de golfbaan en de opening van het zwembad, Op de absolute topdag had het zwembad een dagomzet van €3.500.