TESO neemt Havenrestaurant op Horntje over van familie Stolk

TESO heeft het Havenrestaurant en het cafetaria op 't Horntje van de familie Stolk overgenomen. Het restaurant is per direct gesloten, het cafetaria wordt in het zomerseizoen nog geƫxploiteerd door de familie Stolk.

TESO wil in november beginnen met een interne verbouwing van het havengebouw om de diverse publieksruimtes binnen met elkaar te verbinden. De wachtruimte komt centraal te staan en krijgt rechtstreekse verbindingen met de balie van TESO, de toiletten en de kiosk die er gaat komen. Nu moeten bezoekers van het cafetaria nog buitenom als ze naar de wc moeten.

De nieuwe kiosk wordt volgens Arjen Poelman, hoofd frontoffice en horeca van TESO, een zusje van de kiosk die vorig jaar in Den Helder op de veerhaven is gerealiseerd. In de ochtend komt de nadruk op een koffie-arrangement, de middag op de lunch en er worden lekkere broodjes en snacks verkocht.

Het aanbod wordt niet exact hetzelfde als op de boot, maar de producten worden wel aan elkaar gelinkt, zodat er voor de reiziger herkenbaarheid in zit. De nieuwe kiosk (die de naam 'Bij de Boot' krijgt) is er straks voor zowel reizigers als omwonenden in de buurt van de veerhaven.

Tijdens de verbouwing staat er van november 2018 tot april 2019 een mobiele snackwagen op 't Horntje. Het gesloten Havenrestaurant blijft nog wel beschikbaar voor feesten en partijen. De familie Stolk heeft het restaurant sinds de opening in 1968 geƫxploiteerd.