Foto: vermeend portret van Maria Tesselschade naar Hendrick Goltzius
Foto: vermeend portret van Maria Tesselschade naar Hendrick Goltzius Foto: Artex Kunstenschool

Literatuurlezing over Maria Tesselschade

Artex houdt op dinsdag 16 januari 19:00 uur weer een literatuurlezing met als thema Maria Tesselschade. De lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

Tesselschade, 'puikjuweel' van haar tijd, was de dochter van dichter en handelaar Roemer Visscher; vriendin en muze van Hooft; aanbedene van Brederode en Van Baerle. Zij was zelf een van de literaire reuzen van de Gouden Eeuw. Via haar veelzijdige werk en leven belicht de lezing de Amsterdamse literaire cultuur van haar tijd en de mythe van tweehonderd jaar later. Deze lezing wordt gegeven voor Liesje Schreuders van Bureau Boeiend. Schreuders is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en Nederlands. Zij studeerde cum laude af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is oud-eindredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Haar uitgangspunt is dat lezen genieten is en dat goed lezen nog meer genieten is.

De lezing duurt ongeveer 75 minuten en kost €10,- per persoon inclusief koffie/thee/lekkers. Vooraf reserveren is niet verplicht, maar wel gewenst. Reserveren kan via info@artex-texel.nl, 0222-313493 of kijk op de website van Artex.