Inbreker gepakt: Fietsen en truien niet terug, wel gerechtigheid

"We hebben er de fietsen niet mee terug, maar we zijn toch blij dat het spoor niet dood is gelopen en er toch nog een arrestatie is gedaan."

Toch nog onverwacht rinkelde de telefoon van John Betsema van Bets Fietsen, één van de bedrijven in Oudeschild waar op 26 september werd ingebroken. De politie belde met de mededeling dat in Egmond aan de Hoef woensdag een 24- jarige man is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de inbraken bij Bets Fietsen, Texelana en bij Veronica op zijn geweten te hebben.

Bij Bets Fietsen werden onder meer zestien elektrische fietsen weggenomen, de schade bedroeg vele tienduizenden euro's. Bij Texelana werden een grote hoeveelheid dekbedden en truien gestolen. De politie meldt: "Wij hebben een onderzoek ingesteld waaronder een sporenonderzoek. Wij verwachten korte termijn meerdere aanhoudingen te kunnen verrichten." John Betsema had niet verwacht er nog iets van te horen. "Je denkt dan: dit bloedt dood. Dit telefoontje kwam onverwacht. We hebben er de fietsen natuurlijk niet mee terug." De politie bevestigt dat de buitgemaakte spullen niet bij de verdachte zijn aangetroffen. In hoeverre de verhoren van deze verdachte of andere mogelijk te arresteren verdachten iets zal opleveren, kon de politie nog niet zeggen.

De inbraak is een smet op het jaar van de Betsema's. "We hebben onze voorraad fietsen weer aangevuld, maar het geld zijn we kwijt. Dat is klote."

Voor de familie Kraanen van Texelana is de inbraak al geruime tijd een afgesloten hoofdstuk. "We verwachten niet nog iets van onze spullen terug te zien. Maar het is wel prettig dat er nu een vorm van gerechtigheid is. Een compliment voor de politie dat het onderzoek naar de dader heeft geleid."