Gerda en Freek Veeger uitstekend op dreef in klaverjascompetitie

Gerda en Freek Veeger hebben met overmacht de twaalfde ronde van de klaverjascompetitie gewonnen. Zij deden goede zaken in het klassement, al blijven Frans Stark en Bas Tromp ruimschoots aan de leiding.

Gerda en Freek Veeger sloegen hun slag al in de eerste ronde. Vlaming en Geus - toch geen kleine jongens in deze competitie - kregen alle hoeken van de tafel te zien. De Veegers haalden in deze ronde 2416 punten op. In de tweede ronde werd wat gas teruggenomen, maar de derde en vierde ronde waren weer uitstekend met 2064 en 1826 punten. Zij behaalden 7929 punten en dat is met afstand de hoogste partij van dit seizoen. De Veegers stijgen hierdoor naar de derde plaats. Op eerbiedige achterstand tekenden Co Koomen en Lieuwe van der Veen voor de tweede plaats. Deze score werd gehaald met drie modale spelletjes en één uitschieter van 2028 punten. Koomen en Van der Veen blijven zesde in het algemeen klassement. Bas Tromp en Frans Stark blijven constante hoge scores afleveren. Deze keer werden er 6657 punten bij elkaar gesprokkeld. Dat is ruim voldoende om stevig grip te houden op de toppositie. Theo en Gerard Witte legden beslag op de vierde plaats. De valse start van 1058 punten werd goed gecompenseerd met spelletjes van 1702, 2047 en 1827 punten. Dat leverde 6634 punten op. De Wittes stijgen van negen naar acht. John Vlaming en Eric Jan Geus herstelden zich goed van de matige start tegen de rondewinnaars Vooral het slotakkoord van 2068 mocht er zijn, Zij haalden 6571 punten en blijven op de tweede plaats. Het gemiddelde was met 6303 punten prima. Er werden 22 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement handhaven Tromp en Stark zich uitstekend. Zij hebben inmiddels een voorsprong van 944 punten op Vlaming en Geus. Gerda en Freek Veeger staan nu derde met een achterstand van 1636 punten.