Afwijzing bezwaar fietspad Hanenplas

Het nieuwe fietspad Hanenplas hoeft niet te wijken. Het college heeft het bezwaar van Johannes van Heerwaarden tegen de omgevingsvergunning ongegrond verklaard.

Het bezwaar van de veehouder, akkerbouwer en bollenteler richt zich tegen de situering van het fietspad. Dit ligt volgens hem te dicht bij zijn landerijen. Hij stelde voor een grotere afstand aan te houden (20 meter), zodat de hinder van de agrarische activiteiten minimaal is en de gebruikers van het fietspad geen hinder hebben van middelen die op de agrarische grond worden gebruikt.

De provincie, opdrachtgever tot de aanleg, wilde het pad tussen de Zanddijk en de Postweg wel enkele meters opschuiven. Van Heerwaarden vond dit te weinig en ging niet akkoord gegaan. Hij tekende bezwaar aan en op het moment dat de commissie dit behandelde, werd het beton voor het fietspad al gestort. Inmiddels is het fietspad volledig aangelegd.

B en w concluderen dat de omgevingsvergunning alleen kan worden geweigerd als de werken of werkzaamheden geen onevenredige, blijvende schade toebrengen aan de aanwezige landschappelijke of natuurlijke of bodemkundige waarden en geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de gebruiksmogelijkheden van betrokken of omliggende gronden. Volgens b en w is hiervan geen sprake. De bezwaarschriftencommissie komt tot dezelfde conclusie.