Archieffoto Tevokodames.
Archieffoto Tevokodames. Foto: Willem Sangers

Dames Tevoko winterkampioen na ruime zege op Alvoco

De Dames van Tevoko zijn winterkampioen. De laatste wedstrijd voor de winterstop moest thuis gespeeld worden tegen Alvoco uit Alkmaar die plek 8 in bezit had. De eerste twee sets waren in een mum van tijd een prooi voor de Texelse dames, daarna kwam de klad er wat in, maar met rustig beheerst spel wisten de dames toch de volle vijf punten binnen te halen.

Met moeilijk gevarieerde services en diverse kill-blocks pakte Tevoko meteen een voorsprong van 9-0 in de eerste set. De dames waren super gemotiveerd en wilden mooi spel neerzetten, maar doordat Alvoco geen bal terug kreeg, bleef het meer bij serveren en blokkeren. Af en toe werd er een ralley gespeeld, maar die waren maar sporadisch. Zowel de eerste set als de tweede set ging vrij eenvoudig naar Tevoko 25-12 en 25-16.

In de beruchte derde set ging de Texelse selectie fouten maken, waardoor Alvoco punten bij elkaar sprokkelde. De strijd ging lange tijd gelijk op en Tevoko keek zelfs tegen een achterstand van 22-23 op. Net als in vorige wedstrijden laten de dames zich niet meer van de wijs brengen door een achterstand, met rustig en geconcentreerd spel pakten ze weer de setpoint. Maar er waren 4 setpoints nodig om uiteindelijk toch de set te winnen 29-27.

Ook in de vierde set ging het niet meer van een leien dakje, Tevoko moest vechten voor de punten en tot 17-17 ging de strijd gelijk op. Met een uitstekende serverende Nienke Witte werden de laatste punten binnengehaald en hierdoor ging ook de vierde set naar Tevoko 25-18. Door deze 4-0 overwinning staan de dames bovenaan in de 1e klasse A en gaan de dames als winterkampioen de winterstop in.

Stand:

1.Tevoko 10-39, 2.Ardea 11-36, 3.Simokos 2 10-35, 4.MBSOV 9-32 , 5.VVA 11-31, 6. De Boemel 9-30.