Texel'94 gelijk tegen West Frisia

Tevredenheid bij Texel'94 over het gelijkspel tegen West Frisia waarmee de Texelaars het eerste deel van de competitie hebben afgesloten. Er had meer ingezeten, maar een nederlaag had ook gekund.

De ploeg uit Enkhuizen draait bovenin de tweede klasse mee en is zelfs de virtuele nummer twee, waar nieuwkomer Texel'94 het met een tiende plaats moet doen. Terwijl nummer laatst maar een paar punten minder heeft. Winst of verlies, kan veel verschil maken, elke punt telt in deze klasse.

Wat dat betreft vormden de laatste paar wedstrijden, waarin de ploeg negen tegengoals had geïncasseerd een slecht voorbeeld. In de kleedkamer waren de spelers er tijdens een stevige donderpreek op gewezen dat tegen de Westfriezen uit een ander vaatje moest worden getapt. Niet zonder resultaat. De ploeg etaleerde op eigen terrein direct een meer defensieve instelling, vastberaden om de linies gesloten te houden. Met een gretige inzet en bij vlagen goed voetbal, overigens van beide kanten. In de eerste helft golfde het spel heen en weer, met aan beide zijden weinig kansen. Beide doelverdedigers hoefden slechts één keer voluit te gaan. Gevaar van de Westfriezen kwam vooral uit de lucht, de ploeg had meerdere boomlange spelers binnen de lijnen. Vanuit de corners diende Texel'94 alert te zijn. Maar uitgespeelde waren er nauwelijks, met rust stond nog 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, met dit verschil dat West Frisia wat meer in balbezit was. Maar het was Texel'94 dat na twintig minuten op voorsprong kwam. Stein Arends sneed vanaf links naar binnen. Na een afgeslagen aanval veroverde hij de bal van de tegenstander, haalde verwoestend uit en trof de bovenhoek, onhoudbaar voor de West Frisia-doelman. Een mooie opsteker voor de Texelaars. Maar kennelijk liepen ze net te lang met het hoofd in de wolken, een minuut later sloeg de thuisploeg toe. Vanuit een corner torende één van de tegenstanders hoog boven de rest uit, legde terug en stelde zo zijn ploeggenoot in de gelegenheid de gelijkmaker aan te tekenen.

Een domper voor Texel'94. Met nog tien minuten te gaan zetten de Texelaars stevig in op de aanval, zoals ook West Frisia probeerde te scoren. Over en weer waren er kansen, onder andere Yorgo Helleman probeerde het een paar keer. Maar de 1-1 kwam niet meer van het bord.

Al met al hoeft Texel'94 niet ontevreden te zijn en toeschouwers zagen een aantrekkelijk duel. Deze week wordt nog wel getraind, de winterstop duurt tot 28 januari, wanneer de treffer tegen HSV op het programma staat.