Denise tiende bij Scheldecross

Denise Betsema uit Den Burg heeft zaterdag goede zaken gedaan in België door tiende te worden bij de Scheldecross in Antwerpen.

De Texelse veldrijdster stond er tussen wereldtoppers als Sanne Cant (België), Katherine Compton (VS), Helen Wyman (UK), Katerina Nash (Tsjechië) en Nikki Brammeier (UK). Ze hield zich tijdens de race staande op twee minuten afstand van de top. Denise eindigde op dertig seconde afstand van Olympisch kampioene Marianne Vos die in Antwerpen haar rentree in het veldrijden maakte.

De tiende plaats was volgens Denise, die dit jaar voor het eerst uitkomt in het veldrijden, een van de mooiste resultaten van het jaar. Ze was bij de start goed weg en het ging daarna voortvarend op het parcours dat op een van de oevers van de Schelde was uitgezet. "Het was een snel parcours en lekker om te rijden."

Het enige kritiekpunt was dat ze op een gegeven moment last kreeg van koude benen, omdat ze in een korte broek van start was gegaan. Dat was volgens haar nog een leermoment voor een volgende keer. "Het was waterkoud aan de Schelde. Wie weet wat er mogelijk was geweest als ik het niet koud had gekregen. Maar ik vond het erg prettig dat ik daar met de top tien kon meekomen."

De Texelse rijdt op 30 december weer een Superprestige wedstrijd in het Belgische Diegem. Mogelijk rijdt ze komend weekend ook nog een wedstrijd in het Belgische Sint-Niklaas.