Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Texel 2010 verdoet tijd kiezer

Enkele weken geleden stelde Texel 2010 voor om de Nederlandse vlag, de Texelse vlag, en het gemeentewapen van Texel in de raadszaal op te hangen. Ik vind dit een nutteloos voorstel.

Texel 2010 geeft aan dat dit voorstel voortkomt uit de beslissing van de tweede kamer om de Nederlandse vlag op te hangen in de tweede kamer. Dit was een voorstel van de PVV en de SGP. Met name de PVV vindt het nodig om te pas en te onpas het nationalisme in Nederland aan te wakkeren, en probeert op basis van deze goedkope manier van politiek bedrijven stemmen te winnen. Dat moeten we niet willen op Texel.

Dat Texel 2010 denkt wat punten te kunnen scoren bij de kiezer met deze goedkope symboolpolitiek vind ik niet getuigen van creativiteit. Bovendien denk ik dat er veel nuttigere dingen zijn om te doen dan als binnenhuisarchitect van de Raadszaal te fungeren.

Texel 2010 zou zich veel beter kunnen bezighouden met dingen die burgers echt belangrijk vinden. Zoals natuurbehoud, de prijs van een bootkaartje, het opwekken van duurzame energie.

Ik vind Texel een prachtig eiland. Ik ben trots op het succes van Texel als merk, en op het feit dat veel mensen hier graag naartoe komen. Ik ben er trots op dat we op Texel onze zaakjes voor elkaar hebben. Veel Texelaars vinden hetzelfde. Ook zij zijn trots. Ik denk niet dat ze vlaggen in de raadszaal nodig hebben om hun trots te uiten.

Elias Marseille