Speulen Den Hoorn

Neeltjesnol, een nieuwe bestemming voor de Jan Drijverschool en trage molens bij de gemeente waren enkele onderwerpen die bij Ouwe Sunderklaas in Den Hoorn voorbij kwamen.

"We nemen het mee", was een gevleugelde uitspraak in De Vermaning, De Toegift, Klif 23 en De Waldhoorn, de vier plekken waar dinsdagavond in Den Hoorn werd gespeuld. Er werd mee gedoeld op het college van burgemeester en wethouders waar volgens Den Hoorn de besluitvorming wel wat sneller mag verlopen.

Van het net opgeleverde Neeltjesnol aan het Molwerk werd gespeuld hoe het op de verkeerde plek lag, een heuse 'baby-boom' in het dorp kwam voorbij, de verdwijning van Piet Beentjes kwam aan bod en er was een voorstelling over het schelpenpad nabij de kerk waar amper een wandelaar te vinden is. Wat Beentjes betrof, was koster Chris Peters - die dacht dat hij botjes van Beentjes had gevonden - een dankbaar onderwerp.

Het waren daarmee merendeel onderwerpen die specifiek in Den Hoorn hebben gespeeld. Het aantal voorstellingen bij de volwassenen zat in de lift naar beneden met 15 stuks tegen 28 een jaar geleden. Het niveau van de voorstellingen leed niet onder deze daling: dat bleef hoog. Bij de kinderen waren zes voorstellingen, de OSG-jeugd speulde twee keer.