Leerkrachten van de basisscholen gingen dinsdag in staking.
Leerkrachten van de basisscholen gingen dinsdag in staking. Foto: Gerard Timmerman

Leerkrachten basisscholen dinsdag in staking

Leerkrachten van de Texelse basisscholen zijn dinsdag in staking gegaan.

Alle Texelse basisscholen waren dinsdag gesloten, tussen de zestig en zeventig meesters en juffen verklaarden zich met de staking solidair met de landelijke actie die dinsdag werd gehouden. Ze worden gesteund door de schoolbesturen.

De leerkrachten voeren actie voor een hogere kwaliteit in het onderwijs, onder meer door een hogere waardering en meer respect voor het werk, betere salarissen, verlaging van de werkdruk, betere salarissen, etc. Ook moet iets gedaan worden aan het grote tekort aan leerkrachten, zodat er ook minder uitval van lessen is. Onderwijsvakbond CNV eist €1,4 miljard extra voor meer waardering, een eerlijk salaris en minder werkdruk.

Overal in het land staakten leraren en zijn er activiteiten. De Texelse leerkrachten verzamelden 's morgens bij basisschool De Fontein. Vanaf daar vormden ze een protestoptocht door het centrum van Den Burg. In de bioscoop werd de onderwijsfilm Wonder bekeken. Daarna ging de groep naar de Zilvermeeuw, waar op uitnodiging van de familie Bergamin-Bakker een gezamenlijke lunch werd gebruikt.