Een veiling en inzameling van lege statiegeldflessen voor Het Glazen Huis.
Een veiling en inzameling van lege statiegeldflessen voor Het Glazen Huis. Foto: Heel Texel in actie

Actie voor 3FM Serious Request op Texel begint warm te draaien

De actie op Texel rond de komst van van 3FM Serious Request op dinsdag 19 december, met als doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel, begint steeds meer vorm te krijgen.

Een ploeg van 3 FM Serious Request is de hele dag en avond op het eiland voor het maken van radio-opnamen en filmitems. Centraal punt overdag is het Glazen Paleis in de Wezentuin in Den Burg, waar allerlei activiteiten zijn, muziek en bijdragen kunnen worden gestort. Er is contact gelegd met meerder partijen om er iets bijzonders te maken, een en ander gaat ook in overleg met de gemeente.

's Avonds om 18:00 uur gaat het programma verder in Het Eierlandsche Huis. Onder leiding van Bas Vogel wordt daar een Aziatisch buffet bereid voor tweehonderd personen, ten bate van het goede doel. Deelname kost €10,- per persoon (excl. Drankjes), het begint om 18:00 uur. Tijdens het diner is er live muziek van de Texelse bands Hip Shake en The GAF. Er zijn inmiddels al vijftig aanmeldingen. Opgave via email heeltexelinactie@gmail.com. Aansluitend, om 20:00 uur, begint in Het Eierlandse Huis de veiling ten bate van hetzelfde goede doel. Daarvoor zijn inmiddels al 35 kavels binnen, bestaande uit goederen en diensten, van groot tot klein. Zoals enkele dinerbonnen en een vakantiearrangement. Nieuwe kavels zijn uiteraard welkom, ook deze kunnen worden aangemeld via email heeltexelinactie@gmail.com. Voor de inzameling van lege plastic statiegeld (pet)flessen voor het goede doel staan in meerdere dorpen inmiddels kuubskisten. In Oosterend, De Koog en De Cocksdorp staan deze duidelijk herkenbare kisten al, in Den Burg komen ze onder meer bij Stayokay en Jumbo en in Oudeschild wordt er aan gewerkt. Dinsdag middag 19 december gaan leerlingen van de Thijsseschool voor 3FM Serious Request de deur langs in Den Burg om kerstkransjes verkopen. Ook op school zal een kraam worden ingericht waar kransjes worden verkocht voor het goede doel.