Zorg warme maaltijdvoorziening nu ook op agenda van de politiek

Het verdwijnen van de keuken van de Gollards en de toekomstige warme maaltijdvoorziening zijn een heet hangijzer, ook de politiek mengt zich in de kwestie.

Er is nog veel onduidelijk. Maar wel een zorg waarvoor het CDA afgelopen woensdag aandacht vroeg in de raadscommissie. De partij vraagt het college: "Is al bekend wat er in 2019 gaat gebeuren, als naar verwachting de centrale keuken van De Gollards verdwijnt? Blijft Tafeltjedekje? Blijft sprake van verse warme maaltijden? Blijft het mogelijk voor ouderen die nog wel mobiel zijn om ergens gezamenlijk een maaltijd te nuttigen? Wie zal waar verantwoordelijk voor zijn?"

Texels Belang dient er een motie over in, die tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 19 december zal worden besproken. De partij spreekt uit: "Dat onze ouderen niet alleen recht hebben op een dagelijkse verse, warme maaltijd maar ook de mogelijkheid moeten hebben om deze maaltijd samen te nuttigen, nu en in de toekomst, zodat zij niet alleen goed eten, maar ook vereenzaming voorkomen kan worden en er en passent op elkaar gelet en voor elkaar gezorgd kan worden."TB roept het college op "alles op alles te zetten om te zorgen dat het ook na 2019 mogelijk blijft voor ouderen om samen, betaalbaar en gezond te eten."

Brigitte Hollands van Texels Welzijn, dat warme maaltijdvoorziening coördineert, is al geruime tijd in gesprek met Omring, dat de maaltijden bereidt. Er wordt gezocht naar een oplossing. "De wensen die hier worden uitgesproken delen wij. We zijn er volop mee bezig, maar kunnen nu niet voor onze beurt praten."

Half januari verwacht ze duidelijkheid.