De Marels rolt Purmerend op

Fysiek leek Purmerend een forse tegenstander maar de Texelse basketbalploeg van De Marels liet zich zondag niet van de wijs brengen. Door snel en goed samen te spelen liepen ze over de Early Birds uit Purmerend heen en wonnen de wedstrijd met 77-12.

Meteen vanaf het begin was het duidelijk dat De Marels door snel en goed overspelen een makkelijke basketballwedstrijd zou hebben. In het eerste kwart was met name Mart Kikkert trefzeker met 10 punten. Maar door de snelheid en goede passing kwamen vijf spelers van De Marels al tot scoren.

Ook de kleinste mannen in het veld, Sam Ekker en Joshua Brouwer, scoorden. Zo was er al een voorsprong van 25-2 aan het einde van het eerste kwart. Verdedigend stond het dus ook weer als een huis. Al kostte dat hier en daar wel een persoonlijke fout. Het tweede kwart eenzelfde beeld. Veel bal-onderscheppingen van Tijn Zeeman en Sven de Jong. Mats Lüder pakte in dit kwart zijn punten. Gerbrand de Wit scoorde goed uit de rebounds.

In de rust was de voorsprong al 45-6. Het derde kwart was even wennen om op de andere basket te scoren. De Marels onderschepte net zoveel ballen en kreeg voldoende kansen uit de fast breaks. Het afmaken wilde alleen niet lukken. Er was een time out nodig om de spelers tot een beetje rust te manen in het afmaken. Er werden met 12 punten evengoed veel meer punten gemaakt dan Purmerend met 5 maar toch aanzienlijk minder dan in de andere kwarten. In het vierde kwart werd dat weer helemaal goedgemaakt. Veel aanvallen vanaf de rebound op eigen veld met scherpe passes over drie of vier spelers met slechts een enkele dribbel. Dat kon Purmerend echt niet bij sloffen. Zij kwamen zelfs maar tot één score uit een vrije worp.

Tijn Zeeman en Job Smit pakten ook hun punten. Daarnaast werden er in de aanval mooie blocks op elkaars verdediging gezet. Voor de trainer en coach een genot om te zien hoe het team samenspeelt. Met 20-1 in het laatste kwart was de einduitslag 77-12. Op papier kan De Marels al niet meer van de eerste plaats af met nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week zaterdag nog naar Lisse en komende zondag 17 december om 12:30 thuis in de Koninghal de laatste wedstrijd tegen K.T.C. uit Haarlem. Publiek is meer dan welkom.

Scores: Mart Kikkert 24, Gerbrand de Wit 19, Sven de Jong 10, Job Smit en Joshua Brouwer 6, Mats Lüder, Tijn Zeeman en Sam Ekker 4