Plan Groeneplaats

Wanneer start de ontwikkeling van de hoek Groeneplaats/Parkstraat in Den Burg? Die vraag stelt de PvdA aan het college. Dat antwoordt nu geen opdracht te hebben dit stuk bouwgrond in de markt te zetten.

De realisatie van de bouw op de hoek Vismarkt start naar verwachting in oktober 2018. Ontwikkelaar Tuin Den Helder is in de persoon van architect Maarten Overtoom in gesprek met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit over het optimaliseren van het ontwerp, bijvoorbeeld van het pand op de hoek Vismarkt-Groeneplaats.

In de vastgestelde bouwgrondexploitatiebegroting is het gebiedsdeel op de hoek Groeneplaats-Parkstraat niet opgenomen. De herinrichting van de Parkstraat is op dit moment dan ook nog niet opgenomen in de plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte in het centrum.

De afsluiting van de bouwgrondexploitatiebegroting staat gepland voor 2018. Daarmee gaat het opbrengstpotentieel van de bouwgrond op de hoek Vismarkt-Groeneplaats overigens niet verloren. Dit deel van de Parkstraat kan afhankelijk van besluitvorming op een ander moment ontwikkeld worden. De volgende fase start dus wanneer de raad daartoe opdracht geeft.