Het gebied waar nu nog de ijsbaan van Den Burg ligt.
Het gebied waar nu nog de ijsbaan van Den Burg ligt.

Groene verharding voor ijsbaan

Burgemeester en wethouders onderzoeken of het mogelijk is 'verharding met een groen karakter' op de ijsbaan in Den Burg aan te brengen. Op de manier moet de ijsbaan in de toekomst een gebied worden waar toeristen kunnen parkeren als er elders in Den Burg geen plek meer is en waar evenementen gehouden kunnen worden. Dat was een tijdje geleden al het geval met het Bluesfestival.

Het college laat de ideeën weten in antwoord op vragen van de VVD. Ander idee is dat de ijsbaan met de groene verharding een verbindingszone wordt tussen de OSG en het toekomstige Onderwijscentrum Texel aan de ene kant en Artex, Young 4 Ever en bibliotheek aan de andere kant. De intentie is dat die op termijn samen verder gaan in het gebouw waar nu nog de Thijsseschool gevestigd is.

Het college zegt uit organisatorisch, financieel en civieltechnisch oogpunt geen mogelijkheden meer te zien een ijsbaan in het gebied te handhaven. Naar verwachting zal er als gevolg van de klimaatverandering ook niet veel meer geschaatst worden. Ander punt is dat gebouwen in de omgeving problemen ondervinden van de hoge grondwaterstand die ontstaat als de ijsbaan onder water wordt gezet.

kan worden opgemaakt dat er naar verwachting op de ijsbaan niet meer geschaatst gaat worden, waardoor naar een andere bestemming van het gebied gezocht wordt.