Afbeelding
Foto: Job Schepers

Wat ik zeggen wou

Openluchtmuseum

Met veel plezier stond ik vorige maand bij het hek rond de opgravingen op de Groeneplaats. Nooit geweten dat zo'n verhaal van ons verleden hier verborgen lag. Wat bijzonder dat het zichtbaar was en wat zonde om dit onder het zand te verbergen.
De oproep van Ericka Voortman klonk mij dan ook als muziek in de oren. Een openluchtmuseum in het hart van ons dorp! Meteen borrelden er meer ideeën in mijn hoofd op. Wat als we in plaats van winkels een historisch en archeologisch museum op de begane grond van de nieuwe huizen op de Groene Plaats maken. Met de opgravingen die binnen en buiten onder glas te bewonderen zijn, zoals Ericka voorstelde. Met de verhalen over de historie van Den Burg en de Hoge Berg als de spil van het Waddengebied. Er is zoveel prachtig archeologisch en historisch materiaal dat tentoongesteld kan worden. Een museumcafé als startpunt voor een wandeltocht over de Hoge Berg, langs Brakestein naar Kaap Skil maakt het geheel compleet en levendig. Daarom steun ik van harte het initiatief van Ericka en hoop dat meer Texelaars dit zullen doen, bijvoorbeeld op haar website www.openluchtmuseumtexel.nl.

Els van der Meer

Den Burg

Naschrift redactie:

Ericka Voortman staat bij de publieksrondvraag van de raadscommissie van komende donderdag aangekondigd als insprekers over haar initiatief voor een openluchtmuseum op de Groeneplaats.