Leo Saal.
Leo Saal. Foto: Golfclub De Texelse

Leo Saal verpulvert concurrentie

Oefening baart kunst. In het kader van de wintermatchplay-competitie is Leo Saal bijna iedere dag op de baan te vinden in een spannende wedstrijd. En dat kweekt vertrouwen. De maandbeker december wordt gespeeld in een combinatie van grote en kleine baan. De kleine baan wordt door Saal al regelmatig in level par gespeeld, maar dan ook op de grote baan slechts één slag meer dan toegestaan. 42 punten, een mooie en geïnspireerde speech onder het goedkeurend oog van echtgenote Anneke.

In de eerste categorie blijft het niveau op orde. Antoine Kersten scoort 37 punten, slechts twee slagen meer dan de baan, normaal gesproken genoeg voor een overwinning maar vandaag slechts de tweede plek. Kevin van Zuilekom(33) voltooit het podium.

De scores in categorie 2 en 3 zijn gewoon te laag voor het niveau van de spelers, maar alles is relatief tenslotte en om te winnen moet je toch maar even de rest verslaan. In categorie 2 is Agnes van Rijkom weer lekker op dreef. Met de putter onder controle, 30 puntjen. Jan van Andel pakt de tweede plaats met 28 punten en Marijke de Beer (27) sluit hier de rij. De Beer pakt ook beide "specials" bij de vrouwen, de longest op hole 3 en de neary op de kleine baan.

In de derde categorie is het iedere maand weer een wedstrijd tussen Paul Witte en Bianca van Pel. Nu is het Van Pel die met de eer strijkt, 31 punten bij elkaar gesprokkeld, haar gevreesde drive rolt op hole 3 net de fairway af, maar de overwinningsbeker smaakt toch zoeter. Witte volgt met 29 en Willem Hoogendijk krijgt een zoen van Daphne voor zijn derde plek.

Categorie 1

Leo Saal 42

Antoine Kersten 37

Kevin van Zuilekom 33

Categorie 2

Agnes van Rijkom 30

Jan van Andel 28

Marijke de Beer-Dogger 27

Categorie 3

Bianca van Pel 31

Paul Witte 29

Willem Hoogendijk 28

Nearys Marijke de Beer en Jan van andel

Longest Marijke de Beer en Floris-Jan Zwaag

Birdies grote baan: Van Zuilekom, Herbert, Antoine Kersten