Ook in Schagen wint De Marels

Zonder al te veel inspeeltijd raakte De Marels eerst op achterstand. Maar na zes minuten was De Marels warm en gaf ze de voorsprong niet meer uit handen. De basketballers wonnen met 33-70.

Er was tekort tijd om lekker in te spelen. Dat was in het begin van de wedstrijd te merken. De Marels gooide er geen bal in. De tegenstander in de eerste twee minuten wel dus stond het even 4-0. Met Gerbrand de Wit wist de Marels langszij te komen, maar toch kwam Schagen weer voor met 6-4. Door goed te verdedigen scoorde Schagen daarna niet meer het eerste kwart. De Marels kon door lengte overwicht van Gerbrand de Wit, Mart Kikkert en Job Smit op 6-13 voorsprong komen in het eerste kwart. Met het inbrengen van Sven de Jong in het tweede kwart kwam er wat meer rust in de opbouw van de aanval. Daardoor kwamen de lange mannen weer goed tot scoren. Zelf maakte hij ook 4 punten in dit kwart. Mats Lüder, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer hielden de aanvallers van Schagen ver van de bucket zodat ze maar twee keer scoorden. In de rust was de stand 10-27.

Na rust eenzelfde beeld. Er waren mooie aanvallende combinaties en er werd goed overgespeeld. Daardoor kwamen ook Tijn Zeeman, Mats Lüder en Joshua Brouwer tot scoren. Schagen begon meer van afstand te schieten en was daarmee best succesvol. Ze scoorden 11 punten tegen 12 van De Marels. In het laatste kwart waren de Marels het scherpst op de bal. Schagen kwam in het hele kwart niet tot scoren. Vele onderscheppingen van Sven de Jong en Tijn Zeeman met vervolgens snelle aanvallen. Ook een aanval geheel zonder dribbel maar met scherpe snelle passes. Zo was het weer mooi om te zien dat iedere speler goed mee deed in de wedstrijd en iedereen wist te scoren.

De volgende wedstrijd is thuis in de Koninghal op zondag 10 december om 12;30 uur tegen de Early Birds uit Purmerend.

Scores: Mart Kikkert 23, Gerbrand de Wit 18, Sven de Jong 11, Job Smit 10, Mats Lüder 4, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer 2.