Door een 4-0 overwinning staan de Tevokodames stevig aan kop.
Door een 4-0 overwinning staan de Tevokodames stevig aan kop. Foto: Willem Sangers

Tevoko dames met zege aan kop

De dames van Tevoko moesten zaterdag aantreden tegen promovendus de Schulp uit Heiloo. Deze dames stonden op een 9e plaats. De Texelse dames speelden een zeer goede wedstrijd en wonnen heel eenvoudig met 4-0. De eerste set ging als een speer, in no time stond Tevoko dik voor. Het werd 25-9. Ook in de tweede set kwam de Schulp er niet aan te pas. Door wat simpele fouten van Tevoko haalde de Schulp iets meer punten binnen, maar Tevoko was met een uitstekend serverende Nienke Witte de betere partij, de tweede set ging met 25-14 naar Tevoko. Tevoko bleef goed geconcentreerd in de derde set en bleef als team hard werken. De Texelse dames gingen voor alles en wonnen hierdoor ook makkelijk de derde set met 25-11. Er was nog één set nodig om de koppositie over te nemen. Iedereen was gebrand om ook deze set te pakken en met die instelling begonnen de dames aan de vierde set. Toch was het ineens de Schulp dat met slimme tactische ballen een kleine voorsprong nam van 4-5. Even ging de strijd gelijk op, maar na een time-out van Tevoko werden de puntjes weer op de i gezet en het ging vervolgens weer lopen bij Tevoko. Met nog enkele prachtige aanvallen over rechts van Joannie van Elk pakte Tevoko ook de vierde set (25-16). Door deze 4-0 winst heeft Tevoko de koppositie overgenomen. Met 1 punt meer en 1 wedstrijd minder op de nummer 2, staan de dames stevig aan kop.