DJ Wouter van der Goes van de Top 2000 bus interviewt Sinterklaas.
DJ Wouter van der Goes van de Top 2000 bus interviewt Sinterklaas. Foto: AronZeeman

Sint duikt op bij Top 2000 bus

Sfeer, gezelligheid en volop popklassiekers. De komst van de Top 2000 bus op de Groeneplaats in Den Burg zorgde voor een feestelijke sfeer, heel wat liefhebbers waren ervoor naar het plein gekomen.

Een indrukwekkend gezicht, ook van binnen, want de touringcar die dezer dagen door het hele land gaat, was ingericht als een rijdende studio. Naar Texel gehaald door Texels rijzende radio- en tv-coryfee Aron Zeeman. "Alles wat je als dj nodig hebt, zit er in. Ik heb best mooie spulletjes gezien."

DJ's Barry Zegel en Rob Wit van The Final Fans Vinyl draaiden samen met Wouter van der Goes tussen 18:00 en 20:00 uur lp's en platen uit de Top 2000. De kisten vol met vinyl van de Texelaars vielen in de smaak bij de vaderlandse DJ's, er werd volop gegraaid in de bakken en de klassiekers waren volop te horen in de rechtstreekse uitzending vanaf de Groeneplaats op Radio 2.

Van 20:00 tot 22:00 uur was het de beurt aan Frank van het Hof met het Platenpaleis. Ook hij greep geregeld een singeltje uit de vinylbak. Belangstellenden konden ter plekke stemmen op de Top 2000. Zoals ook Sinterklaas deed, die samen met VVV-directeur Frank Spooren een persoonlijke voorkeur invulde voor de hitlijst. De dj's draaiden nog lang door.

Voor de inwendige mens was er onder meer koffie en soep.